Logo Brouwersnös onthuld

Geplaatst op 7 juli 2017
Logo Brouwersnös onthuld

Onder aanwezigheid van de regionale en landelijke pers is vrijdagmiddag 7 juli het logo onthuld van Brouwersnös. Willem te Molder, een uiterst creatieve geest en geestelijk vader van het nieuwe logo, gaf tijdens de druk bezochte bijeenkomst in Villa Adriana tekst en uitleg over de totstandkoming van het beeld.

 

“Brouwersnös onderscheidt zich van andere bedrijven. Dat was het uitgangspunt om tot een logo te komen. Met dit gegeven in het achterhoofd ben ik begonnen aan een driedimensionaal beeld. Dat leek me in ieder geval al een uniek uitgangspunt. Dat, in combinatie met de twee uitgangspunten van Brouwersnös: ambachtelijk bier brouwen volgens het open vergistingsprincipe, leverde een bronzen beeld op dat een brouwer laat zien die bezig is bij een open gistkuip. Ik heb het exemplaar in was geboetseerd en in brons laten gieten bij Stef Smit in Voor-Beltrum.

Na het gieten en uit de gipsmal hakken volgt dan een procedé van lassen, slijpen, ciseleren en verder afwerken en tenslotte patineren. Over ambachtelijk gesproken! Het bronzen beeld werd het uitgangspunt voor het huidige tweedimensionale logo in combinatie met een letterlijk uniek lettertype, dat uiteindelijk meer een woordbeeld dan een enkel woord vormt. Na een lange tijd van schaven en verbeteren ben ik tot het bedrijfslogo van Brouwersnös gekomen, zoals dat vandaag aan u gepresenteerd wordt. Een verbeelding van een mooi ambacht, de brouwer, op ambachtelijke wijze.”

Delen