Ons brouwproces

Ons brouwproces

We brouwen met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit. In brouwerij Brouwersnös worden de speciaalbieren gebrouwen en vergist volgens de eeuwenoude methode van open vergisting in grote open kuipen. Het is een bewerkelijke manier van vergisting. Dagelijks schept de brouwer met een grote lepel de prachtige laag gist van het bier af.

Wat maakt onze bieren uit Groenlo zo bijzonder en zo lekker? We laten al onze bieren drie keer vergisten. Zeer uitzonderlijk! De eerste vergisting is de reeds genoemde ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Hierna vindt vergisting plaats in gesloten tanks waardoor ons bier wordt verrijkt met natuurlijk koolzuur. Dat zorgt voor een fijne schuimkraag en kleine belletjes. Tenslotte de hergisting op fles en fust waardoor onze bieren langer fris en vol van smaak blijven.
Proost, laot ut oe smaak’n!

Delen