Fiere Marie

2,69

New England IPA (NEIPA), 5,5% – 33cl fles

Fiere Marie, onze Proud Mary met Achterhoekse knipoog. Fris en heel fruitig. Grapefruit, mandarijn, sinaasappel, bessen.

Artikelnummer: 40984 Categorie:

Een heerlijk kruidig, licht fruitig bier met een smaak die doet denken aan een mengeling van gedroogde abrikozen en een vleugje banaan.

NEIPA betekent New England India Pale Ale. Een biersoort overgewaaid vanuit het Noordoosten van de USA. NEIPA is een variant op de overbekende IPA, maar dan minder bitter, veel fruitiger en ietskes troebel.
Amerikanen zijn hier nogal trots op, evenals op hun Proud Mary. Een wereldhit.
Dit heeft ons geïnspireerd om onze eigen Achterhoekse variant hierop te brouwen met de eigenwijze en trotse naam: Fiere Marie. Want hier doen we alles altijd al een beetje anders! Vinden we leuk en zijn we groots op. Al eeuwenlang.
Hier in Groenlo zijn we trots op onze stad, trots op ons bier en trots op onze mooie meiden. Vandaar Fiere Marie. Door speciale mout, bijzondere gist en veel hopsoorten krijg je een zeer fruitig bier. De open vergisting zorgt uiteindelijk voor heerlijke aroma’s van citrus, limoen, mandarijn, grapefruit en bessen.
Fiere Marie, bomvol fruit. Ook lekker als je niet ziek bent!

Ingrediënten
Water, gerstemout, tarwemout, haver, hop, gist, druivensuiker, liefde.


Alcholpercentage
5,5% Vol. – CAT. 1


Drinktemperatuur
10 graden Celsius